donderdag 3 september 2020

Planning werkzaamheden blok 4 en 5

De BouwVak is voorbij en vorige week zijn de werklieden weer aan de slag gegaan.
Via dit bericht informeer ik u over de planning van de werkzaamheden in blok 4 en 5.

Plakken steenstrips achterzijde blok 5

Vanaf donderdag 3 september starten de werklieden met het plakken van de steenstrips tussen de gevels. De steenstrips worden beneden op maat gezaagd en vervolgens naar boven gebracht. De werklieden maken tijdens de werkzaamheden gebruik van de balkons. Wij vragen u om hiervoor ruimte vrij te maken op uw balkon.

Planning plaatsen en afwerken galerijplaten voorzijde blok 5

Volgende week starten wij met het plaatsen van de nieuwe galerijplaten aan de voorzijde van blok 5 en de laatste galerijplaat van blok 4. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 2 weken. Hieronder ziet u planning per verdieping. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden zijn het centrale trappenhuis en de lift (voor de bewoners van blok 5) tijdelijk niet te bereiken. U kunt de woning tijdens de werkzaamheden in en uit via de achterdeur en het externe trappenhuis. Levert dit problemen voor u op? Laat het ons zo snel mogelijk weten.

Planning bovenste verdieping (2e etage) + ontbrekende galerijplaat blok 4
   -  Maandag 7 september starten wij met het afbouwen van de bovenste laag van de steiger;
   -   Ook zetten wij uw voordeur tijdelijk dicht vanaf de buitenkant (i.v.m. uw veiligheid). U hoeft hiervoor niet thuis te blijven; 
   -   Donderdag 10 september starten wij met het plaatsen we de nieuwe galerijplaten van de bovenste verdieping van blok 5; 
   -   Vrijdag 11 september starten wij met het monteren van de hekken op de nieuwe galerijplaten.
Zodra de galerij weer veilig begaanbaar is, wordt uw deur weer vrijgegeven. De verwachting is dat u vanaf maandag 14 september weer uw woning in en uit kunt via de voordeur. De uitvoerder laat u dit weten. 

Planning onderste verdieping (1e etage)
   -   Vrijdag 11 september starten wij met het afbouwen van de rest van de steiger;
   -   Ook zetten wij uw voordeur tijdelijk dicht vanaf de buitenkant (i.v.m. uw veiligheid). U hoeft hiervoor niet thuis te blijven;
   -   Woensdag 16 september starten wij met het plaatsen we de nieuwe galerijplaten van de onderste verdieping van blok 5;
   -   Donderdag 17 september starten wij met het monteren van de hekken op de nieuwe galerijplaten.
Zodra de galerij weer veilig begaanbaar is, wordt uw deur weer vrijgegeven. De verwachting is dat u vanaf vrijdag 18 september weer uw woning in en uit kunt via de voordeur. De uitvoerder laat u dit weten

Werkzaamheden algemene ruimten

De werklieden zijn gestart met het opknappen van het trappenhuis.

Schilderwerk
Afgelopen week zijn de werklieden in het trappenhuis gestart met het schilderwerk en het opknappen van de kozijnen. Daarnaast vervangen wij de centrale toegangsdeur en de deur naar de centrale bergingsgang. De nieuwe deuren kunt u gewoon openen met de tag die u onlangs van Woonforte heeft ontvangen. Ook de buitenkant van de garagedeuren wordt opnieuw geverfd.

Tegelwerk vervangen
 - De tegelvloeren in het centrale trappenhuis worden vervangen. Binnenkort starten de werklieden met het verwijderen van de huidige tegelvloeren.
Overlast: De werkzaamheden zorgen voor geluids- en stofoverlast. Ook is het centrale trappenhuis en de lift zijn tijdens de werkzaamheden minder toegankelijk. Wij vragen u daarom om zoveel mogelijk gebruik te maken van het externe trappenhuis aan de achterkant van het complex. Wilt u gebruik maken van de lift? Bespreek dan even met de werklieden of u er langs kunt. Zij helpen u graag.
 - Nadat de tegels verwijderd zijn worden de vloeren opnieuw betegeld.
Overlast: Tijdens de werkzaamheden zijn het centrale trappenhuis en de lift minder toegankelijk. Wij vragen u daarom om gebruik te maken van het externe trappenhuis aan de achterkant van het complex (en dus via de achterkant uw woning in en uit te gaan). Na het tegelen van de vloer moet de lijm minimaal 24 uur drogen. Hierdoor heeft u tijdelijk geen toegang tot de lift. Levert dit problemen voor u op? Laat het ons zo snel mogelijk weten.

Op dit moment wachten wij op de levering van de tegels. Hierdoor weten helaas nog niet precies wanneer de werkzaamheden uitgevoerd worden. Zodra wij dit weten informeren wij u hierover.

Spouwmuurisolatie
De ruimte tussen de binnen- en buitenmuur heet de spouw. Op woensdag 9 september wordt in het trappenhuis de spouwmuur. Om de spouw te kunnen vullen met isolatiemateriaal boren wij gaatjes in de spouw. Tijdens deze werkzaamheden moet u daarom rekening houden met geluidsoverlast en komt er mogelijk stof vrij.

Bergingsgang
Ook gaan de werklieden verder met de werkzaamheden in de bergingsgang. De werklieden spuiten de isolatie bij. Dit kan wat stank veroorzaken. Wanneer alle werkzaamheden in de bergingsgang uitgevoerd zijn, wordt deze netjes afgetimmerd.

Plaatsen noodtrappen
Aan het eind van de werkzaamheden plaatsen wij de nieuwe noodtrappen. Pas wanneer de noodtrappen zijn geplaatst plaatsen wij de privacy-schermen en verwijderen wij het externe trappenhuis aan de achterzijde.

Bergingen onder blok 5

Heeft u een berging onder de woningen van blok 5 en zijn de werkzaamheden in uw berging nog niet uitgevoerd? Uitvoerder Piet Loffeld plant de werkzaamheden in. Voordat de werkzaamheden starten neemt uitvoerder Piet contact met u op, zodat u genoeg tijd heeft voor het vrijmaken van de berging. Piet legt u precies uit hoe u dit het beste doet. Tijdens de werkzaamheden in uw berging kunt u gebruik maken van een opslagcontainer.

Levering horren

Binnenkort starten wij met het plaatsen van de horren in blok 4 en 5. Het bedrijf Westerveld gaat bij u de horren plaatsen. Zij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Internet

Maakt u gebruik van internet van KPN en is de kabel nog niet naar de trapkast gelegd? KPN komt binnenkort bij u langs om deze kabel te plaatsen.

Binnenzijde gevel

Zoals u kunt lezen op pagina 18 van uw BewonersMap, wordt de binnenzijde van de nieuwe gevels behangklaar opgeleverd. Indien gewenst kunnen bewoners ervoor kiezen om de nieuwe gevels zelf te schilderen of te behangen.