donderdag 9 juli 2020

Hervatten hijswerkzaamheden

Beste mevrouw/meneer,

Eerder lieten wij u weten dat er gisteren, tijdens het plaatsen van nieuwe galerijplaten van blok 4 (ter hoogte van Lauwers 266), een galerijplaat uit de hijskraan is gevallen. Het informatiebericht hierover vindt u op onze website: www.woonwaardelauwers.nl.

Hervatten hijswerkzaamheden
Gisteren informeerde wij u dat de hijswerkzaamheden tijdelijk zijn stilgelegd. De gevallen galerijplaat is inmiddels opgeruimd en de steiger is hersteld. Vanaf morgen (vrijdag 10 juli) willen wij weer starten met de hijswerkzaamheden.

Veilig werken

Externe deskundigen en de gemeente geven aan dat de hijswerkzaamheden volgens alle veiligheidsvoorschriften zijn uitgevoerd. Hoe het incident van gisteren toch heeft kunnen gebeuren wordt uiteraard nader onderzocht. De balkonplaten worden in overleg met externe deskundigen en de gemeente gehesen. Hoewel het volgens de veiligheidsvoorschriften niet nodig is, hijsen wij vanaf nu met dubbele voorzieningen en dus met de grootste voorzichtigheid. Zoals gebruikelijk informeren wij de bewoners, voorafgaand aan het hijswerkzaamheden, dat zij niet naar buiten mogen tijdens de hijswerkzaamheden. Voor uw en onze veiligheid vragen wij u om dit verzoek van de werklieden altijd op te volgen.

Planning
De gevallen galerijplaat is beschadigd en niet meer te gebruiken. Wij hebben een nieuwe galerijplaat bij de fabrikant besteld. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe galerijplaat geleverd kan worden. Om ervoor te zorgen dat Lauwers 266 bereikbaar blijft via de voorzijde, hebben wij de steiger ter hoogte van deze woning weer netjes opgebouwd. Deze steiger blijft staan totdat de nieuwe galerijplaat geplaatst is.

In NieuwsBrief 9 vindt u de planning voor het plaatsen van nieuwe balkon- en galerijplaten. Zodra wij weten of de gebeurtenis van gisteren invloed heeft op de planning, dan informeren wij u hierover.

Bel of mail gerust als u nog vragen of opmerkingen heeft.

Met vriendelijke groet,
WoonWaarde