vrijdag 1 mei 2020

Vertraging binnenwerkzaamheden (fase 2) maisonnettes

Helaas zijn de binnenwerkzaamheden (fase 2) in de maisonnettes vertraagd. De reden is een vertraagde levering van de balkon- en galerijplaten. Om zo snel mogelijk in uw woning aan de slag te kunnen hebben wij een nieuwe werkwijze en planning uitgewerkt.

Nieuwe planning binnenwerkzaamheden (fase 2)

  • De binnenwerkzaamheden in blok 4 (Lauwers 244 t/m 266) starten één week later dan gepland.
  • De binnenwerkzaamheden in blok 5 (Lauwers 212 t/m 242) starten twee weken later dan gepland. 

Nieuwe werkwijze

In het kort…
Oude werkwijze: Volgens het oorspronkelijke plan zouden we eerst het onderste gevelelement, vervolgens de balkon- en galerijplaten en als laatste het bovenste gevelelement plaatsen. Als we deze volgorde aanhouden kunnen we alleen verder werken op het moment dat de balkon- en galerijplaten geleverd zijn. Dat is niet wenselijk voor een ieder.
Nieuwe werkwijze: Volgens de nieuwe werkwijze plaatsen we eerst het onderste gevelelement en vervolgens het bovenste gevelelement. De balkon- en galerijplaten plaatsen we achteraf tussen de beide gevelelementen. Op deze manier kunnen de binnenwerkzaamheden ook doorgaan als de balkon- en galerijplaten nog niet geleverd zijn.

Wat betekent dit voor u?

Aan de voor- en achterzijde van de maisonnettes bouwen wij speciale steigers. De speciale steigers komen direct tegen de gevel en zijn veilig en makkelijk toegankelijk voor bewoners.
  • De steiger aan de achterzijde van het blok worden voorzien van een extern trappenhuis;
  • De steiger aan de voorzijde van het blok wordt verbonden aan het centrale trappenhuis. Via de steiger aan de voorzijde heeft u dus, zoals gebruikelijk, toegang tot het centrale trappenhuis en de lift. 
Dankzij de steigers en het gebruikelijke trappenhuis en lift én het externe trappenhuis heeft u tijdens de werkzaamheden veilig toegang tot uw woning. 

Planning opbouwen steigers blok 4

- Op dit moment bouwen wij in blok 4 de speciale steigers op tot aan de balkons; 
- Deze week zetten wij uw achterdeur tijdelijk dicht vanaf de buitenkant (i.v.m. uw veiligheid). U hoeft hiervoor niet thuis te blijven; 
- Vrijdag (1 mei 2020) verwijderen wij de balkons van blok 4 (achterzijde);
- Vrijdag, zaterdag én begin volgende week bouwen we de steiger aan de achterzijde én het trappenhuis helemaal; 
- Zodra de steiger helemaal opgebouwd en veilig is, worden de deuren weer vrijgegeven. Vanaf dinsdag 5 mei óf woensdag 6 mei kunt u uw woning in en uit via de achterzijde van de woning. 
Zodra de steiger aan de achterzijde helemaal klaar is starten wij met dezelfde werkzaamheden aan de voorzijde.

Planning opbouwen steigers blok 5

We verwachten vanaf 15 mei te starten we met het opbouwen van de steigers aan de achterzijde van blok 5.

Mocht u hierover nog vragen hebben, bel of mail me gerust.